Hoe werkt het?

In 5 stappen naar jouw tekst

1. Intake

Wanneer je contact opneemt, maken we een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek. We bespreken het soort teksten dat je zoekt, jouw wensen en verwachtingen.

2. Briefing

Na ons intakegesprek ga ik aan de slag. Ik maak een briefing en stel een offerte op. Wanneer je akkoord bent, begint het echte werk. Voor mij dan.

3. Schrijven

Afhankelijk van jouw opdracht stel ik verdiepende vragen, interview ik klanten of onderzoek het onderwerp. Daarna schrijf ik de eerste versie van jouw tekst.

4. Revisie

Je krijgt de tekst voor de eerste revisie via de mail. Enkele dagen later bespreken we de tekst. Ben je helemaal tevreden? Dan is de tekst klaar voor publicatie.

5. Klaar!

Eventuele wijzigingen na de revisie voer ik snel uit. Voor je het weet, heb je een spiksplinternieuwe tekst.

in 5 stappen naar je tekst

Wat voor tekst heb jij nodig?

Zoek je activerende copy? Een verdiepende whitepaper?  Of een website tekst? Wat je ook zoekt, met deze 5 stappen ontstaat de perfecte tekst.

Als je de stappen goed bekijkt, zie je dat het echte schrijfwerk slechts één onderdeel van het geheel is. Dat lijkt tegenstrijdig. Is teksten schrijven vooral veel praten (luisteren eigenlijk)? Hoe werkt dat?

Tijdens de intake vertel je jouw verhaal op jouw manier. Hierdoor krijg ik een idee van het soort tekst dat je zoekt; de tone-of-voice die je nastreeft en je doelgroep. Ons gesprek vat ik samen in een briefing. Een eerste opzet voor jouw tekst. 

Na een interview, vragenvuur of onderzoek stel ik een rebriefing op. Het skelet van jouw tekst als het ware. Zo weet je van tevoren hoe de opbouw van de tekst is.

Daarna ontvang je de eerste versie van je tekst ter controle. Dankzij de uitgebreide voorbereiding, is één revisie meestal voldoende. Maar de tekst is pas klaar als jij tevreden bent.